ÄNTLIGEN - INSPIRatörERnA

Nu är den nya bloggen INSPIRatörERnA äntligen igång. Eftersom det är vi tillsammans som är INSPIRatörERnA behöver er hjälp med tips, ideér och inspiration. Snälla, när det händer något, både stort och smått, i era kök och restauranger så hör av er eller gör ett eget inlägg i bloggen. Information om hur man gör hittar ni under fliken Blogga Kontaktuppgifter hittar ni under fliken Kontakt

Utbildning


Skolrestaurang

En skräddarsydd kurs för kockar inom skolan
En mycket intensiv kurs med tre teoripass och en heldag där teori och praktik varvas.
Syftet med kursen är att ge dig inspiration till maträtter som lagas från grunden. Vi skall tillsammans öka förståelsen för de lagkrav och riktlinjer som gäller vid livsmedelshantering och tillagning. Du skall också få kunskaper om hur du kan arbeta mer med ekologiska och KRAV-certifierade produkter.
Vår målsättning är att öka kreativiteten vid tillagning av mat och på så vis försöka skapa fler nöjda gäster/elever.
  • Målgrupp: Kockar inom skolmåltidsverksamhet
  • Kursstart 1: tisdag 6/9
  • Kursstart 2: tisdag 18/10
  • Antal platser per start: 16
  • Ansök senast: kursstart 1: 30 juni, kursstart 2: 1 september
Diplom utfärdas efter genomförd utbildning.
Ladda ner anmälningsformulär
Klicka för mer information och schema (nytt fönster öppnas) eller kontakta:
Monika Lund, telefon 0727-41 85 57
e-post: mailto:monika.lundn@educ.goteborg.se


Måltidsbiträde

Du lär dig grunderna inom hygien, livsmedel och näringskunskap samt dietmatlagning. Hållbara miljöval och gästbemötande är övergripande teman.
1 dag/v under 18 veckor, varav 2 heldagar och 16 eftermiddagar kl 14-17. Möjlighet att praktisera kursinnehåll och uppgifter under kurstiden är en förutsättning.
  • Kurslängd: 18 veckor, 200 poäng
  • Skolform: Gymnasial utbildning
  • Studietakt: Deltid
  • Studieform: Kombinerade studier på Burgården och arbetsuppgifter på ordinarie arbetsplats
  • Studieperiod:
  • Förkunskaper:Kunskaper motsvarande grundskola i svenska eller svenska som andra språk.
Innehåll kurspaket Valda delar ur nedanstående kurser läses:
  • Livsmedel A, delkurs (LMK1202DK) 25 poäng
  • Livsmedelshygien, delkurs (LMK1204DK) 25 poäng
  • Dietik och dietmatl, delkurs (NÄR1201DK) 50 poäng
  • Näringslära, delkurs (NÄR1202DK) 25 poäng
  • Hållbart miljöval och gästbemötande, orienteringskurs, 75 poäng
Vem kan söka?Du som arbetar som måltidsbiträde och behöver komplettera vissa områden för ditt dagliga uppdrag.


Köksmästare, 100 Yh-poäng

Ansök senast 15 maj 2011. Ansökningsblankett finns längre ner på denna sida!
Köksmästare, 100 Yh-poäng, förutsätter och bygger vidare på att du har arbetslivs- erfarenhet och goda kunskaper inom mat- lagning och råvaruhantering. Utbildningen riktar sig främst till dig som är yrkesverksam då det är viktigt att du har fortlöpande kontakt med arbetslivet för att tillgodogöra dig innehållet i utbildningen.
  • Poäng: 100 Yh-poäng
  • Studietakt: deltid – studietakt 50 %
  • Utbildningslängd: 40 veckor
  • Kursstart: hösten 2011
  • Anmälningskod: YHKM
Utbildningen Köksmästare, 100 Yh-poäng, gör dig till en operativ ledare. Genom samarbete mellan skola, företag och organisationer skall utbildningen ge dig de praktiska och teoretiska kunskaper och verktyg som krävs för att självständigt arbeta och leda produktionen inom restaurang. Efter avslutad utbildning kommer du att ha de verktyg, kunskaper och färdigheter som restaurangbranschen uttryckligen kräver av en kvalificerad köksmästare som skall vara med och utveckla den dagliga verksamheten.

Kontaktpersoner: Robert Hagsten 031-36 70 240 Monika Lund 0727-41 85 57

Behörighet: Lägst godkänt betyg i de gymnasiala kurserna Livsmedelshygien (LMK 1204), Livsmedelskunskap (LMK1202), Näringslära (NÄR1202) och Restaurang och storkök B (MAKU1208) eller motsvarande kunskaper samt tre års yrkeserfarenhet av matlagningsproduktion.
Dessa förkunskapskrav är en förutsättning för att den sökta utbildningen skall kunna ge dig den yrkeskompetens som branschen och arbetslivet efterfrågar.
Som urvalsgrund används betyg, yrkeserfarenhet, tidigare utbildning och särskilt prov.

LPA Kök

Lärande På Arbetsplatsen
Vad är LPA Kök?
Har du erfarenhet och kunskaper men saknar betyg? Då är LPA något för dig. LPA Kök är ett utbildningskoncept för dig med kunskaper och erfarenheter inom måltids- branschens olika områden. LPA Kök känne- tecknas av ett arbetssätt där vi utgår från deltagarens individuella förutsättningar. Gemensamt bygger vi lärandet på dina kunskaper, styrkor och erfarenheter. Vi vet att varje individ har sitt unika sätt att lära.
Tillsammans med oss kan du fördjupa och komplettera dina kunskaper och få befintliga kunskaper bekräftade och betygsatta.

Du som söker skall ha minst ett års anställning i Göteborgs Stad och vara överens med din enhetschef om fortbildning inom LPA Kök.
Utbildningen består av en bedömningsdel där dina kunskaper synliggörs, valideras och betygssätts och en kompletterande del där du studerar återstående kurser. Arbetsplatsförlagd utbildning ingår.

Förkunskaper
  • Yrkeserfarenhet från 3 års relevant storköksverksamhet eller motsvarande. 
  • Svenska motsvarande grundskola eller SAS G.
  • Söka information på Internet. 
  • Skicka och besvara e-post samt bifoga dokument via e-post.
InnehållGymnasiala kurser inom restaurang/storhushåll motsvarande 850 poäng
Vill du veta mer?
Kontaktperson:
Kristina Magnusson 0706-81 50 60 
För mer information:
LPA - Kök
(nytt fönster öppnas)

Uppdragsutbildning

Kortare kurser för både privat och offentlig verksamhet
Kompetens behöver ständigt utvecklas, både för ett företags konkurrenskraft och för de anställdas trivsel. Burgårdens utbildningscentrum erbjuder ett flertal kurser för organisationer och företag. Vi kan även utforma en kurs utifrån era önskemål.

Ugnsteknik - för produktionspersonal i kök

Trivsammåltid - för produktionspersonal i kök

Dessa kurser genomförs i samarbete med Måltid Göteborg och Agenda 21 Miljöförvaltningen Göterborg:

Förskola - Rätt RättÄldreomsorg - MatglädjeSkolrestaurang