Skolrestaurang Skolsmak är ett gott exempel på en verksamhet som verkar i Slow Foods
anda, med ledorden Gott, Rent och Rättvist för ögonen.
Som exempel kan nämnas - Arbetet med att öka andelen miljömåltider, vilket bl a innebär att måltiden ska vara ekologisk, säsongsanpassad och bestå av en stor andel vegetabilier och baljväxter och ta hänsyn till etiska aspekter.
- Matglädje.
- Svensk husmanskost, en viktig del i målsättningen att bevara och utveckla vårt matkulturarv.
- Trivsam måltidsmiljö.
Sammanfattningsvis kan sägas att Skolrestaurang Skolsmak på ett pedagogiskt sätt lyckats lyfta in Slow Foods filosofi i sin skolrestaurangmiljö.
Lise-Lotte Edvardsson och Eva Aulie-Janson på Slow Foods
årsstämma och premieringen .
årsstämma och premieringen .
God mat och dryck där Gustav Trädgård hade komponerat och lagat maten.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar