ÄNTLIGEN - INSPIRatörERnA

Nu är den nya bloggen INSPIRatörERnA äntligen igång. Eftersom det är vi tillsammans som är INSPIRatörERnA behöver er hjälp med tips, ideér och inspiration. Snälla, när det händer något, både stort och smått, i era kök och restauranger så hör av er eller gör ett eget inlägg i bloggen. Information om hur man gör hittar ni under fliken Blogga Kontaktuppgifter hittar ni under fliken Kontakt

fredag 1 april 2011

Slow Foods premiering

Skolrestaurang Skolsmak är ett gott exempel på en verksamhet som verkar i Slow Foods
anda, med ledorden Gott, Rent och Rättvist för ögonen.
Som exempel kan nämnas
  • Arbetet med att öka andelen miljömåltider, vilket bl a innebär att måltiden ska vara ekologisk, säsongsanpassad och bestå av en stor andel vegetabilier och baljväxter och ta hänsyn till etiska aspekter.
  • Matglädje.
  • Svensk husmanskost, en viktig del i målsättningen att bevara och utveckla vårt matkulturarv.
  • Trivsam måltidsmiljö.
Sammanfattningsvis kan sägas att Skolrestaurang Skolsmak på ett pedagogiskt sätt lyckats lyfta in Slow Foods filosofi i sin skolrestaurangmiljö. 

Lise-Lotte Edvardsson och Eva Aulie-Janson på Slow Foods
årsstämma och premieringen .
God mat och dryck där Gustav Trädgård hade komponerat och lagat maten.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar